Header Duurzaamheid

Duurzaamheid

Verbinden en duurzaamheid: daar staan én gaan we voor.

Duurzaamheid is ons sleutelwoord

In onze gezamenlijke visie hebben we één sleutelwoord: duurzaamheid. Dit betrekken we op onze drie dimensies: mens, milieu en economie. Vanuit onze verantwoordelijkheid dragen we vanzelfsprekend bij aan een duurzame wereld. Een plek waar mens, milieu én economie met elkaar in evenwicht zijn.

Daarom streven we bij bedrijfsbeslissingen niet alleen een hoger bedrijfsrendement na. We benutten zeker ook (nieuwe) kansen voor een beter milieu en een verbeterd welzijn van onze medewerkers en de maatschappij.

Toekomstbestending

Voor onze ‘single use-producten’ betekent dit dat ze zo goed mogelijk recyclebaar zijn. Daarom gebruiken we volop mono-materialen. Verder zijn onze kasconstructies van een hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor blijven ze lang bestaan.

We blijven vooruitkijken. Hierbij streven we continu naar de meest duurzame en eigentijdse oplossingen. Zodat we op een verantwoorde en toekomstbestendige manier blijven ontwikkelen en produceren.

Bij Hordijk zit duurzaamheid in:

 • Het ontwikkelen, produceren en vermarkten van duurzame diensten en producten. Zodat de continuïteit bij onze afnemers gewaarborgd blijft.

 • De verpakkingen die wij ontwikkelen, produceren en leveren. Het doel: het verlengen van de houdbaarheid van (vers)producten om zo onnodige voedselverspilling tegen te gaan.

 • De (vers)producten beschermen tegen besmetting door ziektekiemen en overige besmettingen. Zo blijft de consument gezond.

 • Het werken met toonaangevende grondstoffen. Het begon met hout gevolgd door het gebruik van gerecyclede kunststof grondstoffen. Grondstoffen die we nu weer opnieuw recyclen. Dit geldt ook voor de inzet van aluminium en staal voor de constructie van kassen. Onze geschiedenis laat zien: we staan altijd open voor (toekomstige) alternatieve grondstoffen.

 • Het gebruik van innovatie kassen. Kassen die op een duurzame manier bijdragen aan de wereldwijd groeiende vraag naar verse tuinbouwproducten. De kassen gebruiken zeer weinig water en werken zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen. Hiermee helpen we een voedseltekort en een mogelijke verarming voorkomen.

 • Het volop blijven investeren in moderne technologie. Onze productieprocessen verlopen zo duurzaam mogelijk. We richten ons hierbij op een minimale inzet van natuurlijke hulpstoffen en energie. Verder beperken we de uitstoot en voeren we onze afvalstoffen duurzaam af.

 • De inzet van de medewerkers met aandacht voor betrokkenheid, (persoonlijke) ontwikkeling en de veiligheid.

 • Het bijdragen aan het resultaat van het familiebedrijf. Hierdoor blijven we ontwikkelen en innoveren en is de continuïteit gewaarborgd.

Onze visie

We zijn leidend toeleverancier van duurzame verpakkingen, duurzame kassenbouw en aanverwante producten. We leveren aan de food- & agrisector in Nederland en daarbuiten.

Verbinden zit in ons DNA

Onze wortels liggen in de tuinbouw. We zijn begonnen als producent van houten verpakkingen/kisten en van houten kasbouwmaterialen. In de loop van de jaren hebben aluminium en staal het hout in de kasbouw vervangen. Bij de verpakkingen is hout onder meer vervangen voor kunststof.

De bijna 100-jarige Hordijk Groep-historie bewijst: we zijn ondernemend, innovatief, flexibel, betrouwbaar en natuurlijk verbindend.

Dit verbindt Hordijk:

 • Onze producten (verpakkingen, kassen en bouwmaterialen) verbinden zich via de food- & agrisector. De verbindende factor: innovatie die plaatsvond en nog steeds volop plaatsvindt.

 • De betrokkenheid met en van onze collega’s bij het bedrijf. Deze loyaliteit uit zich bijvoorbeeld in de vele lange dienstverbanden. Maar ook in het op elkaar kunnen rekenen en in wederzijds respect.

 • De sterke band en betrokkenheid van de familie Hordijk bij het bedrijf. Inmiddels alweer vier generaties lang.

 • Onze familiewaarden die hebben geleid tot langdurige klantrelaties. Relaties die gekenmerkt worden door wederzijds respect, ethisch en integer gedrag en betrouwbaarheid.

 • De markten waarin we opereren en waaraan we langdurig trouw zijn. Of waarin we een onze rol spelen.

 • De verbondenheid en het respect voor de omgeving en het milieu waarin wij opereren.

Onze missie

Onze klanten duurzame verpakkingsoplossingen bieden. Oplossingen die voldoen aan de eigentijdse normen voor (fresh) food en non-foodproducten. Foodproducten die waar mogelijk zijn geproduceerd in de meest moderne, duurzame en rendabele kassen.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief