Header Empack

Empack

Verpak de toekomst, verduurzaam met Hordijk

Plan alvast een afspraak

We zijn dit jaar natuurlijk weer aanwezig op Empack met het thema: verpak de toekomst, verduurzaam met Hordijk. In dit kader presenteren we een viertal gloednieuwe verpakkingsinnovaties. Geïnteresseerd in deze verpakkingen? Of wilt u samen met ons innoveren en verduurzamen? Maak dan alvast een 1-op-1 afspraak op Empack door onderstaand formulier in te vullen. 

Innovaties op Empack

Onze klanten verdienen de meest duurzame verpakking. Daarom werken we bij Hordijk continu aan innovaties die zorgen voor:

  • Beter recyclebare verpakkingen
  • Meer toepassingen van recyclaat
  • Duurzame circulaire verpakkingsoplossingen
  • Verkleining van onze CO2 footprint

Deze gloednieuwe verpakkingsinnovaties presenteren we op Empack 2023: 

1. Tray to tray PET

Tray to tray PET is een tray, schaal of bakje dat wordt gemaakt van 100% recyclaat. Een voedselverpakking wordt weer een voedselverpakking. Circulair dus en uniek in de voedselverpakkingsindustrie. Het tray to tray PET van Hordijk heeft al meerdere awards gewonnen. In 2021: winnaar van Rethink Award. In 2022 zijn we genomineerd geweest voor een Gouden Noot Award en winnaar van de Afvalfondsverpakkingen Awards.

2. CPET-light

CPET-light is temperatuurbestendig tot 100°C en kan worden gebruikt voor het verpakken van magentronmaaltijden. CPET-light is semi-transparant en kan weer naar nieuwe voedselverpakkingen gerecycled worden. Een zeer duurzame verpakkingsoplossing voor magnetronmaaltijden.

3. Sealdeksel

Onze gepatenteerde sealdeksel kan gebruikt worden in plaats van de huidige losse sealfolie en een apart deksel. Bijvoorbeeld op een tapasbakje. Het sealdeksel is hersluitbaar zodat de consument het bakje na opening weer goed kan sluiten. Het gebruik van een sealdeksel versus los deksel + sealfolie zorgt, bijvoorbeeld voor een tapasbakje, voor een afname in verpakkingsgewicht van 15%. Het sealdeksel kan gemaakt worden van rPET.

4. Plantbased plastic

Plantbased plastic wordt gemaakt van een plasticsoort die voor 95% uit restanten van suikerriet bestaat. Omdat suikerrietplastic moleculair identiek is aan standaard plastic op oliebasis, is het een duurzame oplossing die weinig concessies doet aan de productkwaliteit. Van dit plantaardige plastic maakt Hordijk snoepverpakkingen. De plantbased plastic verpakking kan na gebruik weggegooid worden bij het gewone plastic en natuurlijk weer 100% gerecycled worden.

Quiz: win een fabrieksbezoek

Hoe up-to-date is uw kennis over duurzaamheid? Met onze korte quiz van 3 vragen kunt u uw duurzaamheidskennis testen. Onder de goede inzendingen verloten we een VIP-bezoek aan onze fabriek in Zaandam of Zevenhuizen.

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief