Header Florensis en Hordijk: juiste samenwerking voor een bloeiend resultaat

Florensis en Hordijk: juiste samenwerking voor een bloeiend resultaat

Meer dan een miljard jonge planten uit zaad, stek en weefselkweek produceert Florensis per jaar. Voor deze uitdaging zocht het bedrijf in 2019 een producent van recyclebare tuinbouw-trays. De keuze valt op Hordijk. De innovatieve samenwerking draagt nog altijd bij aan bloeiende bedrijfsresultaten.

Florensis is een vernieuwend familiebedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht. Ze hebben wereldwijd hun sporen verdiend als veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal aan professionele kwekers. In 2019 floreert het bedrijf - en ontgroeit hierdoor één van zijn vaste leveranciers.

Manager Operations Roy van Heesch vertelt: “We groeiden steeds verder en het bleek moeilijk voor een van onze leveranciers om aan de aantallen te voldoen. Hordijk EPS Verpakkingen en Isolatie meldde zich bij ons, aangezien ze over de juiste technieken beschikken om voor ons de juiste, recyclebare trays te produceren.”

Tot acht keer herbruikbare trays

Florensis heeft een uniek eigen traysysteem voor het produceren en leveren van de jonge planten. Hiermee lopen ze voorop in hun branche qua duurzaamheid. Roy: “Binnen onze branche is dit niet zo gebruikelijk. Wij nemen gebruikte trays van onze klanten aan bij ons op locatie en zorgen dat deze ook bij Hordijk terechtkomen. Op deze manier kunnen onze trays tot wel acht keer hergebruikt worden.”

“Onze wens: een leverancier die snel kan opschalen”

Geen uitdaging te groot

Hordijk stelt zich proactief op in de samenwerking met Florensis. Roy vertelt: “Ze zijn makkelijk bereikbaar en benaderbaar, en ze staan open voor uitdagingen. Ik weet nog dat we nog volop in ontwikkeling waren met de nieuwe tray, maar dat ik ondertussen al wel moest produceren. Ik heb er verder niet naar om hoeven kijken. Hordijk heeft dit uitstekend opgelost!”

Flexibele partner

Hordijk biedt Florensis extra mogelijkheden op het gebied van opslag. “Wij zetten zelf trays op voorraad voor de grootste drukte tijdens de eerste twintig weken van het jaar. Al met al nemen die trays best wat ruimte in. Bij Hordijk werken we met opslag bij hun op locatie. Daarnaast kunnen zij snel opschalen en onze aantallen bijhouden. Het is echt een flexibele partner.”

Blik op de toekomst

Roy en Wiggeman kijken uit naar de toekomstige ontwikkelingen. Beide bedrijven zetten hoog in op duurzaamheid. Momenteel worden trays al gerecycled, maar ze willen in de toekomst nog een grote slag maken. Bijvoorbeeld door duurzame grondstoffen te gebruiken. Roy en Wiggeman kijken ernaar uit om dit met elkaar te bewerkstelligen.

Commercieel Directeur Wiggeman Roodzant:
Wiggeman: “Florensis wil de meest duurzame veredelaar en vermeerderaar zijn. Onze beide bedrijven zetten actief in op innovatie. We hebben samen een nieuwe recyclebare tray ontwikkeld. Vanuit Hordijk denken we mee hoe het productieproces zo efficiënt mogelijk is in te richten. De samenwerking bestaat uit een vruchtbare wisselwerking.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief